دوشنبه, 19 ارديبهشت 1401 ساعت 01:18

تعلیق قرارداد یعنی چه؟

نوشته شده توسط

تعلیق قرارداد یعنی چه؟

سوالات حقوقی | وکیل پایه یک دادگستری

یکی از انواع عقودی که قانونگذار در قانون مدنی به آن اشاره‌ای گذرا کرده، عقد معلق یا عقد تعلیقی است.

عقد معلق چیست؟

در تعریف عقد معلق باید گفت عقد یا قراردادی است که به وقوع امری احتمالی وابسته باشد و به حالت تعلیق درمی‌آید. آن امر احتمالی که عقد را معلق می‌کند، معلقٌ‌علیه نامیده می‌شود.

در عقد تعلیقی، طرفین به‌صراحت ارادۀ خود را بیان می‌کنند و قرارداد به‌طور قطعی شکل می گیرد؛ باوجوداین، تنها پس از وقوع امر احتمالی، تعهد ناشی از قرارداد ایجاد می‌شود.

انواع تعلیق

تعلیق انواعی دارد. برای روشن‌شدن موضوع، لازم است با آنها آشنا شویم:

1- اگر تشکیل قرارداد یا عقد به امری احتمالی معلق شود، مثل این است که اصلا عقدی انجام نشده است. این نوع تعلیق باطل است. مثلا اگر الف به ب بگوید اتومبیل تو را یک میلیون تومان «می‌خرم» اگر ظرف ۱۰ روز تایرهای آن را تعویض کنی و ب بگوید «قبول است»، این عقد از اساس مشکل دارد و به‌طور کلی هیچ عقد و تعهدی شکل نگرفته است.

2- گاهی تعلیق در اثرگذاری عقد است، به این معنا که الف به ب بگوید اتومبیل تو را یک میلیون تومان «خریدم» اگر ظرف ۱۰ روز تایرهای آن را تعویض کنی و ب بگوید «قبول است». اصل این قرارداد صحیح است و طرفین فقط اثر عقد را به امری محتمل وابسته کرده‌اند. این عقد به این صورت است که تا زمانی که تایرهای اتومبیل تعویض نشود، اتومبیل به مالکیت شخص الف درنمی‌آید.

شرط فاسخ چیست؟

در بالا توضیح داده شد که گاهی تعلیق عقد در شکل‌گیری و در همان ابتدای پیمان‌بستن با دیگری اتفاق می‌افتد؛ اما گاهی ممکن است انحلال قرارداد به امری احتمالی معلق شود که اصطلاحا به آن «شرط فاسخ» می‌گویند؛ به این معنا که به‌محض وقوع شرط یا همان امر احتمالی، عقد به‌خودی‌خود منحل می‌شود و نیازی به اعلام اراده طرفین ندارد.

 

یکشنبه, 11 ارديبهشت 1401 ساعت 05:28

مشاور حقوقی به چه کسی می گویند؟

نوشته شده توسط

مشاور حقوقی به چه کسی می گویند و چه وظایفی دارد؟

تقریبا بیشترِ مردم می‌دانند تحصیل‌کردگان حقوق، وارد یکی از مشاغل وکالت، قضاوت یا سردفتری می‌شوند؛ ولی شاید کمتر کسی اطلاع داشته باشد که این افراد می‌توانند به‌عنوان مشاور حقوقی نیز به فعالیت بپردازند. 

مشاور حقوقی چه کسی است؟

فارغ‌التحصیلان رشته‌ی حقوق در تمامی مقاطع می‌توانند در شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی و دولتی به‌عنوان مشاور حقوقی به فعالیت بپردازند.

این افراد در حوزه‌های زیر می‌توانند کار کنند:

1- امور قراردادها

در خصوص قراردادهایی که شرکت محل فعالیت مشاور حقوقی، یکی از طرفین آن است، مشاور حقوقی بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد و نکات مهم را بیان می‌کند؛ همچنین گاهی اوقات این شخص وظیفه‌ی تهیه‌ی پیش‌نویس‌های قراردادی را بر عهده دارد. برخی اوقات در بعضی شرکت‌ها نیز قراردادها صرفا با تأیید و امضای مشاور حقوقی به توافق نهایی می‌رسد.

مشاوره حقوقی

سوالات حقوقی و مشاوره حقوقی با وکلای برتر تهران

2- امور دعاوی

شرکت‌ها در طول دوره‌ی فعالیت خود ممکن است درگیر دعاوی گوناگونی شوند که در این دعاوی یا نقش خواهان (طرح‌کننده‌ی دعوا) را دارند یا نقش خوانده (کسی که دعوایی علیه او طرح شده است). گاهی اوقات شرکت‌ها به‌جای اینکه برای این دعاوی به عقد قرارداد با وکیل دادگستری مبادرت کنند، از مشاورین حقوقی خود بهره می‌برند تا یا لوایح موردنیاز را تهیه و تدوین کنند یا در صورت داشتن پروانه‌ی وکالت، خود به‌عنوان وکیل شرکت وارد عمل شوند.

پرداخت در این خصوص هم در عمل به دو شکل محقق می‌شود: گاه مشاور حقوقی برای قبول وکالت در دعاوی، بیش از حق‌الزحمه‌ی ساعتی تعیین‌شده در قرارداد خود مبلغی دریافت نکرده و گاه مبلغ یا درصدی بیشتر همچون وکلای عادی دریافت می‌کند؛ البته در فرض نخست، علی‌الاصول هزینه‌ی تمبر الصاقی روی وکالت‌نامه بر عهده‌ی شرکت است.

اصطلاح دیگری تحت‌عنوان نماینده‌ی حقوقی نیز وجود دارد. نماینده‌ی حقوقی دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی حقوق است که در شرکت یا سازمانی دولتی استخدام شده و بیش از دو سال برای آن سازمان کار کرده باشد. در این صورت بدون داشتن پروانه‌ی وکالت نیز می‌تواند به‌عنوان نماینده‌ی حقوقی در دعاوی آن شرکت یا سازمان حاضر شود و تا حدی نقش وکیل را ایفا کند. همان‌گونه که گفته شد، نماینده‌ی حقوقی باید واجد شرایطی باشد که برای مشاور حقوقی ضروری نیست. تفاوت مهم دیگر میان این دو شخص هم در این است که مشاور حقوقی در صورت داشتن پروانه می‌تواند به‌عنوان وکیل شرکت در دعاوی حضور داشته باشد؛ درحالی‌که نماینده‌ی حقوقی نیازی به پروانه ندارد و تنها با ارائه‌ی معرفی‌نامه‌ای از شرکت یا سازمان مربوط می‌تواند در دادگاه شرکت کند.

3- امور پژوهشی

گاهی اوقات انجام امور پژوهشی از جمله وظایف مشاور حقوقی است. این امور برای راهبری شرکت مربوط یا حل مشکلات آن انجام می‌شود. برای این کار، مشاور حقوقی ابتدا به مطالعات حقوقی در رابطه با موضوع موردپژوهش می‌پردازد و سپس گزارش یا پیشنهادهایی در آن خصوص ارائه می‌کند. گاهی پژوهش‌های انجام‌شده خصوصا در ارگان‌های دولتی می‌تواند با طی تشریفات لازم منجر به پیشنهاد لایحه‌‌ی قانونی جدید یا تغییر و تفسیر قوانین موجود شود.

 

یکشنبه, 07 فروردين 1401 ساعت 00:00

انواع طلاق رجعی

نوشته شده توسط

انواع طلاق رجعی

سوالات حقوقی طلاق | وکیل طلاق

1-طلاق به درخواست مرد که همان طلاق رجعی محسوب میشود. طبق ماده ۱۱۳۳قانون مدنی مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را نماید هرچند به دلیل جلوگیری از وقوع آن و به خاطر حمایت از کانون و نهاد خانواده این موضوع دارای محدودیت های زیادی شده است. اما همچنان طلاق یکی از حقوق قانونی زوج میباشد که یکی از مهم ترین انواع طلاق است اما در این نوع طلاق تا زمانی که عوه زن به پایان نرسیده باشد برای نرد حق رجوع است و بدون نیاز به عقد مجدد مرد میتواند باز به زندگی با همسر خود برگردد به همین دلیل طلاق به درخواست مرد طلاق رجعی نام دارد.

2-طلاق خلع و مبارات در صورتی که زن رجوع به عوض کند. در توضیح طلاق خلع و مبارات که یکی از انواع طلاق هستند زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد و یا کراهت هر دو طرف از همدیگر به ترتیب خلع و مبارات نام گرفته است باید دانست که در این نوع از طلاق زن برای اینکه نظر مرد را برای طلاق جلب کند و رضایت اورا بدست بیاورد میزان مشخصی از مال را به مرد میدهد که این نوع طلاق بائن( غیر قابل رجوع) محسوب میشود اما نکته اینجا دراین است که اگر زن از وجهی که به شوهر خود داده است رجوع کند و آن را از شوهرش پس بگیرد طلاق بائن که غیر قابل رجوع است تبدیل میشود به طللق رجعی و به اصطلاح قابلیت رجوع پیدا میکند. یعنی زن با پس گرفتن وجوه پرداختی خود از شوهر این امکان را به مرد میدهد که از طلاق رجوع کند و برگردد. بنابراین طلاق خلع و مبارات بعد از رجوع زن از بذل مال به طلاق رجعی مبدل میشود.

آیا طلاق رجعی در شناسنامه ثبت می شود؟

هر نوع طلاقی که صورت می گیرد در شناسنامه ی شخص نیز ثبت میگردد، پس از تمام شدن عده و رجوع نکردن همسر فقط لفظ طلاق در صفحه ی دوم شناسنامه ثبت می گردد. برای مثال در طلاق بائن بعد از انجام آن طلاق در شناسنامه ثبت می شود اما در جدایی رجعی عده باید بگذرد و زوجین رجوع نکنند تا طلاق در شناسنامه ثبت گردد.

طلاق رجعی نوبت اول چیست؟

 اگر جدایی برای اولین بار باشد و به صورت رجعی صورت بگیرد، طلاق نوبت اول رجعی نامیده می‌شود. اگر تا سه بار متارکه به صورت رجعی صورت بگیرد و سه بار زوج رجوع کند، برای بار چهارم امکان رجوع وجود ندارد.

آیا در همه طلاق ها مرد حق رجوع به زندگی را دارد؟

خیر، رجوع در طلاق صرفا در خصوص طلاق‌ هایی است که از نوع طلاق رجعی بوده که آن هم باید در طول زمان عده صورت بگیرد و پس از تمام شدن زمان عده مرد و زن حق بازگشت به هم را ندارند و باید دوباره صیغه عقد میان آنها جاری شود.

ترتب حقوق و تکالیف زوجه بر مطلقه رجعیه به همراه طلاق رجعی

هم در روایات و هم در متون فقهی، آثار زوجه بر مطلقه رجعیه در مدت عده مترتب شده است. از جمله این حقوق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1-در صورت فوت یکی از زوجین، طرف مقابل از او ارث می‌برد.

2-زوجه مستحق دریافت نفقه است.

3-در صورت فوت یکی از زوجین، امکان غسل دادن او توسط طرف دیگر وجود دارد.

4-زکات فطره مطلقه رجعیه برعهده شوهر می‌باشد.

5-هزینه کفن مطلقه رجعیه برعهده شوهر است.

6-نزدیکی شوهر در مدت عده به مطلقه رجعیه رجوع محسوب می‌شود؛ حتی اگر شوهر قصد رجوع نداشته باشد.

7-خواستگاری از مطلقه رجعیه چه به‌ صراحت و چه به‌ اشاره جایز نیست.

8-در صورت زنای هریک، زنای آنها محصنه است و با اجتماع شرایط رجم می‌شوند.

9-قسم یاد کردن مبنی بر ترک روابط زناشویی برای مطلقه رجعیه صحیح است.

10-تا زمانی که مطلقه رجعیه در عده است، شوهر نمی‌تواند خواهر او را به همسری بگیرد.

11-حق ازدواج مرد ساقط است.

12-زنا با مطلقه رجعیه در حال عده، باعث حرمت ابدی است.

13-اگر شوهر فوت نماید، مطلقه رجعیه باید عده وفات نگهدارد.

14-برای حج مستحب اجازه شوهر برای مطلقه رجعیه شرط است؛ اما در حج واجب اجازه شرط نیست.

 

یکشنبه, 22 اسفند 1400 ساعت 00:00

بررسی جرم تهدید

نوشته شده توسط

تهدید به چه معناست و چه جرمی محسوب می شود؟

تهدید به معنای ایجاد رعب و وحشت و ترساندن افراد برای وارد کردن آسیب به زندگی شان می باشد. تهدید با توجه به قانون جمهوری اسلامی ایران جرم انگاری شده و قانونگذار مجازاتی را برایش در نظر گرفته است و جز دسته جرایم علیه اشخاص محسوب می‌ شود.

همانطور که بیان شد بسیاری از افراد مورد تهدید واقع می شوند و نمی دانند که می توانند از حق خود دفاع کرده و علیه شخص تهدید کننده شکایت کنند. به همین منظور لازم است تا اطلاع رسانی های مختلفی در این باره صورت گیرد.

تهدید به چه معناست و چه جرمی محسوب می شود؟

تهدید به معنای ایجاد رعب و وحشت و ترساندن افراد برای وارد کردن آسیب به زندگی شان می باشد. تهدید با توجه به قانون جمهوری اسلامی ایران جرم انگاری شده و قانونگذار مجازاتی را برایش در نظر گرفته است و جز دسته جرایم علیه اشخاص محسوب می‌ شود.

همانطور که بیان شد بسیاری از افراد مورد تهدید واقع می شوند و نمی دانند که می توانند از حق خود دفاع کرده و علیه شخص تهدید کننده شکایت کنند. به همین منظور لازم است تا اطلاع رسانی های مختلفی در این باره صورت گیرد.

اثبات جرم تهدید به این صورت است  که فرد مدعی باید دو فرد بالغ و عاقل را به عنوان شاهد در کنار خود داشته باشد تا شهادت دهند و در پی آن، جرم تهدید ثابت شود.

اگر شهود از شهادت دادن خودداری کنند و با وجودی که از تهدید آگاهی دارند آن را کتمان کنند، فرد تهدید شده می تواند از محل وقوع جرم تهدید تقاضای تحقیقات کند تا بازپرس و دادگاه به آن رسیدگی نمایند. 

مجازات تهدید

وکیل جنایی | بهترین وکیل تهران

مجازات جرم تهدید با توجه به قانون جمهوری اسلامی ایران

همانطور که بیان شد تهدید به قتل توسط قانونگذار جرم انگاری شده است و مجازات آن نیز در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی آمده است که با توجه به آن: هرگاه کسی دیگری را به هر نحوی تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به زندان از ۲ ماه تا ۲ سال یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. 

البته لازم به ذکر است که طبق قانون کاهش مجازات حبس های تعزیری، این جرم قابل گذشت محسوب می شود و مجازات حداقل و حداکثر حبس آن نصف و از یک ماه تا یک سال در نظر گرفته می‌ شود.

تهدید به قتل در فضای مجازی و بررسی مجازات آن

با گذشت زمان و پررنگ شدن نقش اینترنت در زندگی انسان ها، مشاهده می‌ کنیم که انواع تهدیدات و جرایم در فضای مجازی افزایش یافته و در بسیاری از مواقع، افراد، جان و مال دیگران را از این طریق در معرض خطر قرار می دهند و آن ها را تهدید می‌ کنند.

بنابراین می توان بیان نمود که در رابطه با تهدید به قتل در فضای مجازی نیز مانند تهدید به قتل در فضای واقعی رفتار می‌ شود و فرد تهدید شده می‌ تواند تهدید کننده را مورد مجازات قرار دهد و از او شکایت کند و از متن تهدید به قتل و غیره به عنوان مدرک برای اثبات تهدید به قتل استفاده کند.

با فردی که تهدید به قتل در فضای مجازی را انجام داده نیز مطابق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی رفتار می شود و برای او مجازات تعیین می شود.

انواع تهدیدات دیگر و مجازات های آن ها

در ادامه مطالب فوق لازم است بدانیم که تهدید در فضای مجازی و در حالت کلی تهدید، فقط به تهدید به قتل منحصر نمی شود و قانون گذار برای انواع تهدیدات دیگر مانند تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی یا افشای اطلاعات سری نیز مجازات در نظر گرفته است فرد تهدید شده می‌ تواند سریعا به پلیس فتا و دستگاه قضایی اطلاع داده و در صورت اثبات ادعای خود، جرم تهدید را نیز ثابت کند و فرد تهدید کننده  به مجازات مشخص خود برسد. 

تهدید به اخذ نوشته یا سند نیز نوع دیگری از انواع تهدید محسوب می‌ شود که با توجه به ماده ۶۶۸ قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات تعیین شده و بیان شده است که:

 هر کس با جبر یا قهر یا با اکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضا و یا مهره نماید و یا سند و نوشته ای که متعلق به او یا سپرده به او می باشد را از وی بگیرد به حبس از سه ماه تا دو سال و یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

 البته لازم به ذکر است که با توجه به قانون کاهش مجازات حبس های تعزیری مجازات این جرم نیز نصف می‌ شود و حبس آن از یک و نیم ماه تا یک سال در نظر گرفته می شود.

چه نوع تهدیدی مجازات ندارد؟

در ادامه مطالب فوق لازم به ذکر است که تمامی تهدیدات جرم محسوب نمی‌ شوند و برخی از تهدیدات هستند که مجازات ندارند و مشمول ماده ۶۶۹ و مواد دیگر مربوط به تهدیدات نمی شوند. از جمله این موارد می توان تهدیدی را نام برد که در پی آن هیچ خطری برای شخص دیگری ایجاد نشود و در واقع جان و مال دیگری به خطر نیفتد. مثلا اگر شخصی بگوید اگر از من شکایت کنی، از وکیل استفاده خواهم کرد، موجب محسوب نمی شود چرا که صرفا می خواهد از حق قانونی خود استفاده نماید.

کدام دادگاه برای رسیدگی به جرم تهدید صالح می باشد؟

با توجه به قانون، دادگاه صالح برای رسیدگی به هر جرمی، معمولا دادگاهی است که جرم در آن واقع شده باشد. پس با توجه به این موضوع در می یابیم که اگر شخص تهدید کننده در شهری به جز محل سکونتش عمل تهدید و انجام داده باشد، در دادگاه همان محل به آن رسیدگی می‌ شود و مورد مجازات قرار می گیرد.

 

چهارشنبه, 18 اسفند 1400 ساعت 00:00

آیا سهام عدالت به ارث می رسد؟

نوشته شده توسط

آیا سهام عدالت به ارث می رسد؟

سهام عدالت از جمله دارایی‌هاییست که از سوی دولت و برای یک گروه خاصی از افراد در نظر گرفته شده است. این سهام در واقع نوعی تسهیلات است که دولت از طریق فروختن بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معینی برای کمک به دهک‌های بالای جامعه است تا با توجه به سطح پایین درآمد آنان، کمک خرجی برایشان باشد.

این طرح که از دولت نهم و زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در برنامه اقتصادی کشور قرار گرفت، در حال حاضر به 2 میلیون و 579 هزار و 293 نفر اختصاص داده شده است.

مشمولین دریافت سهام عدالت

همانطور که گفته شد، سهام عدالت برای همه مردم جامعه نیست و فقط به گروه‌های خاصی تعلق دارد. مشمولان سهام عدالت مددجویان کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی، روستاییان و عشایر، کارگران فصلی ساختمانی و سایر اقشار جامعه مانند گروه‌های کم‌جمعیت مانند خبرنگاران، زنان سرپرست خانوار، طلاب، خادمان مساجد، گروه کارمندان و بازنشستگان دولتی، دستگاه‌های عمومی و بازنشستگان کشوری و لشکری، می‌باشند.

بعد از آنکه مدت زمان در نظر گرفته شده به عنوان مهلت واگذاری این سهام به اتمام رسید ، دیگر ثبت نام انجام نشده و حتی اگر خانواده ای جزو مشمولان این سهام به شمار رفته و صاحب فرزند جدیدی شود ، به فرزند جدید آن ها نیز سهام عدالت تعلق نخواهد گرفت .

سهام عدالت

سهام عدالت متوفی

به هر حال مرگ جزء جدایی ناپذیر زندگی انسان بوده و احتراز از آن ممکن نیست . در گذر زمان ممکن است سهامداران به دلایل و علل گوناگون فوت کنند . اما 

-سوالی که در اینجا مطرح می شود آن است که بعد از مرگ سهامدار ، تکلیف این سهام عدالت چه خواهد شد ؟

در واقع سهام عدالت نیز یکی از دارایی های متوفی محسوب شده و از آن جهت که دارایی متوفی بعد از فوت ایشان به ورثه منتقل می شود ، بنابراین این سهام نیز منطقا بعد از فوت مالک باید میان ورثه تقسیم شود .

- سوال دومی که ممکن است در ذهن شما نیز نقش بسته باشد ، آن است که تقسیم این سهام بر چه اساسی انجام خواهد شد ؟

 همانطور که گفته شد سهام عدالت از میراث متوفی به شمار می آید ، بنابراین تقسیم آن نیز از قواعد ارث تبعیت خواهد کرد .

همچنین لازم است که بعد از پایان آزاد سازی سهام عدالت ، وراث ظرف یک الی دو ماه به دفاتر خدمات پیشخوان دولت مراجعه کرده و از طریق شرکت سپرده گذاری فرآیند انتقال سهام به ورثه انجام گیرد . تا قبل از پایان ثبت متقاضیان آزاد سازی سهام عدالت در سامانه ، وراث سهامدارانی که فوت شده اند لازم نبود اقدامی انجام دهند .

سهام عدالت برای وراث

همانطور که قبلا نیز اشاره شد سهام عدالت فرد متوفی به وراث قانونی او منتقل خواهد شد ، اما سوالی که در اینجا به وجود می آید این است که وراث متوفی چه کسانی را شامل می شوند؟ طبق قواعد ارث ، وارث به سه طبقه تقسیم خواهند شد و هر کدام از این طبقات مانع از ارث بردن طبقه بعدی خواهند شد ، در واقع این طبقات ارث به ترتیب بر یکدیگر ارجحیت دارند . 

ابتدا لازم است طبقات ارث را مختصرا توضیح دهیم :

- طبقه اول : پدر و مادر ، اولاد ( فرزندان ) و اولاد اولاد ( نوه ها )

-طبقه دوم : اجداد ، برادر و خواهر و اولاد آن ها

-طبقه سوم : عمه ها ، عمو ها ، خاله ها ، دایی ها و فرزندان آن ها

این طبقات به ترتیب ارث خواهند برد به این معنا که در صورتی که فرضا متوفی پدر ، مادر و فرزند داشته باشد ، دیگر خواهر و برادر و وراث سایر طبقات ارث نخواهند برد . هر یک از این وراث می توانند وراث سایر طبقات را از سهم الارث و سهام عدالت محروم کنند .

زن و شوهر جزء طبقات ارث محسوب نمی شوند و با تمام طبقات ارث خواهند برد . پس زن و شوهر با تمام طبقات به اندازه سهمشان از سهام عدالت ارث می برند .

باید گفت که ارث مقوله بسیار پیچیده ای است و اصول و استثنائات فراوانی دارد ، بنابراین در  خصوص میزان سهم الارث وراث نمی توان به  طور کامل در مقاله حال حاضر صحبت کرد . اما به توضیح بسیار مختصری در خصوص میزان سهم الارث طبقه اول وراث می پردازیم .

پدر و مادر ، هر کدام یک ششم از کل سهم الارث و سهام عدالت را خواهند برد . یک هشتم سهام عدالت و یا ارثیه به زن یا زنان متوفی متعلق است ، در صورتی که متوفی صاحب فرزند باشد و در غیر این صورت سهم آن ها یک چهارم خواهد بود . شوهر متوفی یک چهارم سهام عدالت را در حالتی که متوفی فرزندی داشته باشد به ارث می برد و در غیر این صورت سهم او یک دوم از سهم الارث خواهد بود .

فرزندان از باقی مانده سهام و ماترک ، به نسبت دو به یک اگر دختر و پسر باشند ، ارث می برند ، به این معنا که دختران نصف پسران سهم دارند . اگر تمام آن ها دختر و یا پسر باشند ، میزان سهام آن ها یکسان خواهد بود . نوه ها ارث پدر یا مادر خود را خواهند برد ، اما در صورتی که پدر یا مادر آن ها در زمان فوت

متوفی در قید حیات بوده و قبل از تقسیم اموال و سهام عدالت از دنیا رفته باشد .

در واقع نوه ای که فرزند دختر متوفی محسوب می شود ، چه پسر باشد و چه دختر ، سهم مادر خود را به ارث برده و نوه ای که فرزند پسر متوفی محسوب می شود ، در صورتی که پسر باشد یا دختر ، سهم پدر خود را از سهم الارث خواهد برد .

 

دوشنبه, 16 اسفند 1400 ساعت 03:30

مزایای شکایت کلاهبرداری توسط وکیل

نوشته شده توسط

شکایت کلاهبرداری اگر توسط وکیل انجام شود چه مزایایی دارد؟

سوالات حقوقی | وکلای برتر تهران

1.مدت زمان اثبات جرم کلاهبرداری کمتر میباشد.

2.نیازی به حضور شاکی در دادگاه نخواهد بود.

3.در صورت شناسایی اموال وکیل میتواند سریعا آنها را توقیف کند.

4.وکیل میتواند بعد از محکوم شدن کلاهبردار به رد مال، برای استرداد مال اقدام کند.

5.وکیل میتواند رضایت و یا عدم رضایت شاکی را اعلام نماید و نیازی به حضور شاکی برای اعلام رضایت نخواهد بود.

کلاهبرداری

سوالات کلاهبرداری که امکان دارد سوال شما هم باشد

1.کسی که چکی را صادر کرده است ولی صاحب چک نباشد چه جرمی مرتکب شده است؟

این فرد کلاهبردار میباشد و تحت عنوان کلاهبرداری در دادسرای محل وقوع جرم قابل شکایت میباشد.

2.آیا کلاهبرداری با ترک فعل صورت میگیرد؟

جرم کلاهبرداری از فعل مثبت بوجود میاید به این معنی که ترک فعل حتی اگر با سوء نیت باشد کلاهبرداری محسوب خواهد شد.

3.اگر فروشنده در زمان معامله عیب کالا را به خریدار نگوید کلاهبردار محسوب خواهد شد؟

خیر فروشنده کلاهبردار محسوب نخواهد شد ولی بر حسب شرایطی برای خریدار حق فسخ معامله ایجاد خواهد شد.

4.آیا در جرم کلاهبرداری باید حتما مالی برده شده باشد؟

بله چون مجرم در زمان تحصیل این دسته از وسایل در مرحله شروع به جرم قرار دارد و چنانچه مال را برده و از آن منتفع شود کلاهبرداری محقق شده است.

5.شخصی به بهانه ازدواج و با فریب و حیله از من پول گرفته و بنده پرینت حساب واریزی آن را دارم آیا می توانم به جرم کلاهبرداری از ایشان شکایت کنم؟

خیر عمل فوق کلاهبرداری نبوده و تنها می توانید با استناد به فیش های واریزی وجه مورد نظر را مطالبه نمائید.

6.آیا بعد از گذشت دو سال از جرم کلاهبرداری می توانم از شخص کلاهبردار شکایت کنم؟

بله چنانچه دلیل محکمه پسند برای اثبات این جرم دارید میتوانید با استناد به آنها برای شکایت اقدام نمائید.

7.در جرم کلاهبرداری رد مال به چه معنا است؟

یعنی مرتکب علاوه بر مجازات حبس باید مالی که از فریب خورده گرفته است را به وی پس بدهد.

8.از شخصی به جرم کلاهبرداری شکایت کرده ام در صورت محکومیت مجازات مجرم چیست؟

مجازات اصلی جرم کلاهبرداری ۱تا ۷ سال حبس به انضمام جزای نقدی معادل مال اخذ شده و رد مال به صاحب آن می باشد.

مراحل طرح شکایت کلاهبرداری

1-پس از گرفتن وقت حضوری با وکیل، جزئیات پرونده را برای وکیل شرح داده و چنانچه مدارکی برای اثبات ادعای خود و یا دفاع از خود دارید به وکیل تحویل داده و وکالتنامه وکیل را امضاء می کنید.

2- در این مرحله وکیل با تنظیم شکوائیه مراحل قانونی اثبات جرم کلاهبرداری را پیگیری می کند.

3- مدارک لازم برای شکایت کلاهبرداری

4-مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی

5- ارائه مدارک و مستندات در خصوص اموالی که مورد کلاهبرداری واقع شده است.

 

شنبه, 07 اسفند 1400 ساعت 00:00

همه چیز درباره اجرت‌المثل و نحوه محاسبه آن

نوشته شده توسط

همه چیز درباره اجرت‌المثل و نحوه محاسبه آن

سوالات حقوقی | بهترین وکیل تهران | سوالات حقوقی طلاق

یکی از اختلافات مردم که منجر به طرح دعوا در محاکم قضایی می شود موضوع عوض منافع، املاک و اموال یا اجرت کار یا تخصص شخصی می باشد که طرف مقابل این حق را نادیده گرفته است و به عنوان اجرت المثل مطرح می شود.

اجرت المثل چیست؟

اجرت المثل نقطه مقابل اجرت المسمی می باشد. یعنی اگر دو نفر قرارداد شفاهی یا کتبی با هم داشته باشند که در مقابل عمل فرد با استفاده از ملک یا مال طرف مقابل یا تخصص وی مبلغی را با توجه به توافق پرداخت نماید اجرت المثل می‌نامند.

در مقابل اگر شخصی بدون تفاهم یا قرارداد از ملک شخصی یا مال فرد دیگر مثل ماشین وی یا از عمل یا تخصص فرد بهره مند شود، مبلغی را به عنوان اجرت توافقی به فرد پرداخت می‌کند که به آن اجرت المثل گفته می شود. به عبارتی اجرت المثل از دو کلمه اجرت و مثل تشکیل شده است.

انواع اجرت المثل

اجرت المثل براساس منشا تعیین به دو دسته ذیل تقسیم می شود:

1-اجرت المثل منفعت ناشی از کار

وقتی فردی به دستور دیگری عملی را انجام می دهد و برای آن عمل  به لحاظ عرفی  ارزش مالی و اقتصادی باشد و انجام دهنده از انجام عمل موردنظر قصد تبرع(رایگان انجام دادن) را نداشته باشد. استحقاق دریافت اجرت المثل را دارد. 

2-اجرت المثل ناشی از مال

قانون در موارد مختلفی مالک مال را مستحق دریافت اجرت المثل دانسته که به عنوان نمونه می توان به اجرت المثل عین مستاجره اشاره کرد.وقتی قراردا اجاره به پایان می رسد و مستاجر هنوز در ملک موجر سکونت دارد مالک برای مدت اضافه برقرارداد مستحق دریافت اجرت المثل است.

اجرت المثل ایام زوجیت زن در دسته اجرت المثل ناشی از کار قرار می گیرد.

اجرت المثل

چه زمانی اجر ت المثل به زوجه تعلق نمی‌گیرد ؟

اجرت المثل هر زمانی که زن بخواهد (مطابق قانون جدید) به او اختصاص می‌یابد چه در حین زندگی مشترک چه زمانی که درخواست طلاق فقط از سوی زوج داده شده باشد و یا طلاق با قبول طرفین به صورت توافقی انجام گیرد و حتی وقتی که طلاق به درخواست زن صورت گیرد اجرت المثل به وی پرداخت می‌شود. علاوه بر آن در مواردی چون قانون می‌خواهد از زن حمایت کند مبلغی را به عنوان نحله (هدیه) برای او در نظر می‌گیرد.

اجرت المثل زن

بر اساس ماده 336 قانون مدنی هرکس بر حسب امر دیگری اقدام به عملی کند که عرفا برای آن عمل اجرتی بوده یا آن شخص عادتا مهیای آن عمل باشد , مستحق اجرت کار خود خواهد بود، مگر اینکه معلوم شود که قصد تبرع ( انجام دادن رایگان آن کار ) داشته است . همچنین ، در ماده 29 قانون حمایت خانواده ، دریافت اجرت المثل زن و شرایط قانونی مربوط به آن پیش بینی شده است .

بر اساس قانون ، چنانچه زن کارهایی را که شرعا بر عهده او نبوده است را به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و این امر برای دادگاه ثابت شود ، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته توسط زن را محاسبه و به پرداخت آن به زن حکم می دهد .

شیوه محاسبه اجرت‌المثل زن

برای دریافت اجرت المثل زن، باید به دادگاه مراجعه کرد و دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت ارائه نمود. دادگاه صلاحیت دار برای رسیدگی به دادخواست محاسبه اجرت المثل زن، دادگاه خانواده است. به این منظور دادگاه شرایط دریافت اجرت المثل زن را مورد بررسی قرار می دهد و در صورت وجود داشتن شرایط ، به پرداخت اجرت المثل حکم می دهد. 

البته تعلق اجرت المثل به زن صرفا اختصاص به زمان حیات وی ندارد، به این معنا که حتی در صورت فوت کردن زن، ورثه وی از جمله فرزندانش می توانند اقدام به مطالبه و دریافت اجرت المثل بعد از فوت مادر نمایند .

علاوه بر این، گفتنی است که نحوه محاسبه اجرت المثل ایام زناشویی به این صورت است که قاضی دادگاه با کسب نظر از کارشناس رسمی دادگستری، مبلغی را برای اجرت المثل زن  به طور سالیانه تعیین می کند.

 در واقع اجرت المثل زن مقدار مشخصی ندارد. بلکه دادگاه با توجه به میزان کارهای انجام شده، عرف منطقه و مسائلی از این قبیل، به ازای هر سال زندگی مشترک مبلغی را تعیین می کند. مثلا میزان یک میلیون تومان به ازای یک سال زندگی مشترک و و مبلغ کل آن از طریق فرمول محاسبه اجرت المثل حساب می شود که مبلغ یک سال آن را ضرب در تعداد سال های زندگی مشترک زن و شوهر کرده و به پرداخت آن حکم می دهد.

 

پنج شنبه, 05 اسفند 1400 ساعت 00:00

مجازات اعاده حیثیت کیفری

نوشته شده توسط

مجازات اعاده حیثیت کیفری

سوالات حقوقی | وکیل پایه یک دادگستری | بهترین وکیل تهران

  • امکان دارد این سوال پرسیده شود که حال اگر شخص اقدام به اعاده حیثیت نمود ، مرتکب به چه مجازاتی محکوم می شود ؟ به عبارت دیگر مجازات اعاده حیثیت در امور کیفری چیست ؟
  • در پاسخ باید گفت که در قانون مجازات اسلامی ، مجازات های مختلفی برای اعاده حیثیت کیفری پیش بینی شده است و بستگی به این دارد که چه جرمی رخ داده باشد . به عنوان مثال اگر شخصی طبق ماده 697 قانون مجازات اسلامی مرتکب افترا شده و به صورت لفظی به دیگری جرمی نسبت داده باشد و نتواند آن را اثبات کند به مجازات یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق یا به یکی از آنها بر حسب مورد محکوم می شود.
  • اما اگر جرم منافی عفت همچون لواط یا زنا را به دیگری نسبت داده باشد و نتواند آن را در دادگاه اثبات کند ، بر اساس این ماده به مجازات جرم قذف که 80 ضربه شلاق است محکوم خواهد شد . اگر هم علیه دیگری امری را نشر دهد که اشاعه فحشا محسوب شود باز هم به مجازات یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود ، هر چند انتساب آن را بتواند اثبات کند .
  • البته ممکن است افترا به صورت عملی هم باشد که این موضوع در ماده 699 قانون مجازات اسلامی ذکر شده است ؛ به این صورت که هر کس عالما عامدا به قصد متهم کردن دیگری آلات و ابزارهای جرم را که موجب اتهام است در منزل ، جیب ، محل کار دیگری بگذارد یا به نحوی متعلق به او قلمداد کند و در اثر این عمل ، شخص مزبور مورد تعقیب کیفری قرار گیرد ، بعد از صدور قرار منع تعقیب یا اعلام برائت ، مرتکب به مجازات شش ماه تا سه سال و یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود ؛ مانند جرم تهمت دزدی .
  • در صورتی که اعاده حیثیت نسبت به نشر اکاذیب صورت گرفته باشد ، بر اساس ماده 698 قانون مجازات اسلامی مرتکب به مجازاتی معادل دو ماه تا دو سال حبس و یا شلاق تا 74 ضربه محکوم می شود . بر اساس ماده 700 قانون مجازات اسلامی نیز اشاره شده که هر کس با نظم یا نثر یا به صورت کتبی و شفاهی شخص دیگری را هجو نموده و علیه او هجویه ای منتشر کند ، به مجازات حبس از یک ماه تا شش ماه محکوم می شود.

تقسیم بندی اعاده حیثیت از نظر نحوه‌ی تقاضای آن

1- اعاده حیثیت اداری و انتظامی

این نوع اعاده حیثیت مربوط به تخلفات اداری و انظباطی و انتظامی کارمندان و مستخدمین اشخاص است که راجع به تخلف و تنبیه اداری است. هر چند که محکومیت‌های اداری توسط مراجع قضایی صادر نمی‌شوند ولی عواقب ناخوشایندی را در پی دارند و گاها باعث تنزل درجه یا کسر حقوق می‌شوند. و لذا به منظور جرم زدایی و رفع آثار عواقب این نوع محکومیت‌ها باید در قوانین اعاده‌ حیثیت پیش‌بینی شود.

2-اعاده حیثیت قانونی

یعنی پس از گذشتن مدت زمانی که مقنن مشخص کرده است حقوقی که از مجرم سلب شده بدون نیاز به حکم مرجع قانونی یا تقاضای ذی‌نفع مرتفع می‌گردد. البته در صورتی‌که محکوم‌علیه در آن مدت مرتکب جرم تازه‌ای نشده باشد.

3-اعاده حیثیت قضایی

در این نوع از اعاده حیثیت بر خلاف اعاده‌ی حیثیت قانونی، محکوم باید پس از احراز شرایط لازم از مرجع قضایی صالح تقاضای اعاده حیثیت کند. دادگاه هم با توجه به شرایط حکم مقتضی را صادر می‌کند.

4-اقسام اعاده حیثیت:

  • اعاده حیثیت عام

گاهی ضرر و زیان وارده به شخص ناشی از رفتار و عمل دیگران است. به این صورت که آبرو و اعتبار وی در به دلیل سوءِنیت، تجاوز یا اشتباه دیگری نظیر قصور قاضی، افترا، قذف و … خدشه‌دار می‌شود. بدیهی است که این تنزل آبرو به‌دلیل اتهامات واهی باید جبران شود. اگر چه این نوع اعاده‌ی دادرسی در قانون ما پذیرفته شده است اما درباره‌ی چگونگی اعاده‌ی دادرسی ساکت است.

  • اعاده حیثیت خاص

گاهی آسیب وارد شده به اعتبار معنوی فرد به دلیل عمل خود اوست؛ یعنی فرد با تعدی و تعرض به قوانین یا حقوق سایر اشخاص باعث کسر آبرو و اعتبار خود می‌شود و به وجهه‌ی اجتماعی خود لطمه می‌زند. در این صورت فرد پس از گذراندن دوره‌ی محکومیت خود که گاهی علاوه بر مجازات اصلی با مجازات تبعی مثل محرومیت از بعضی از حقوق اجتماعی همراه است، باید با ترمیم اعتبار و حیثیتش به اجتماع بازگردد. مهم‌ترین رکن مشروعیت اعاده حیثیت خاص توبه است که به فرد تائب این امکان را می‌دهد که روش زندگی تازه‌ای را آغاز کند.

 

شنبه, 30 بهمن 1400 ساعت 00:00

برای وکالت محضری به کجا باید مراجعه کرد؟

نوشته شده توسط

برای وکالت محضری به کجا باید مراجعه کرد؟

برای انجام هر گونه وکالت محضری باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرد که این روزها در همه خیابان ها و مناطق وجود دارد. اما این نکته را به یاد داشته باشید که در هنگام نوشتن عقد نامه ازدواج وکالت هایی از سوی عروس یا داماد به یکدیگر داده می شود که این نوع وکالت ها را باید حتما در دفاتر ازدواج و طلاق ثبت کرد.

به عنوان مثال: وکالت بلاعزلی که توسط داماد به عروس برای طلاق داده می شود.

وکالت

وکالت محضری به چه مدارکی نیاز دارد؟

برای آینکه انواع وکالت حقوقی را به عنوان یک وکالت محضری در دفاتر اسناد رسمی ثبت کنید، نیاز دارید که کارت ملی و شناسنامه وکیل و موکل را به همراه کپی آنها به همراه داشته باشید. همچنین اگر مسئله وکالت خرید و فروش خودرو یا ملک باشد، باید سند و مدرکی که نشان دهنده مالکیت موکل باشد هم به دفترخانه ها تحویل داده شود.

حدود وکالت

درمورد حدود وکالت باید به 2 ماده قانون مدنی استناد کرد. براسال ماده 663 (وکیل نمی تواند عملی را که خارج از حدود وکالت است انجام دهد)، ماده 661 هم مقرر کرده است (در صورتی که وکالت به صورت مطلق داده شده و قیدی در آن  نیامده، مربوط به اداره امول خواهد بود. مثلا در بیع، حدود وکالت فروش است و قبض ثمن آن جزء وکالت در بیع نیست مگر اینکه قرینه قطعی برای آن باشد.

منظور از وکالت مطلق وکالتی است که فرد در کل امور مالی موکل وکالت دارد

نوع دومی که در برابر این نوع وکالت قرار می گیرد و کالت مقید و به عبارت ساده تر و کالت اختصاصی تر می باشد به این شیوه است که وکیل صرفا در یک امر مخصوصی وکالت دارد.

 

چهارشنبه, 27 بهمن 1400 ساعت 07:46

ربا چیست؟

نوشته شده توسط

ربا چیست؟

سوالات حقوقی | بهترین وکیل تهران

ربا  و به صورت کلی معامله‌ای ربوی که حکم حرام و جنگ با خدا را دارد، به آن دسته از معامله ها و معاوضه های دو کلای هم‌جنس گفته می شود که یکی از دیگری زیادتر است. علاوه بر این، قرضی که در آن شرط زیادی ذکر شود هم در قالب ربا می گنجد.

انواع ربا

1.ربای قرضی

به آن نوع ربا گفته می شود که شخص یا بانک به کسی قرض‌الحسنه بدهند و با او شرط کنند که هنگام پس گرفتن آن، پول بیشتری دریافت کنند.

2.ربای معامله

ربای معامله به آن ربایی گفته می شود که فرد دو جنس یکسان با وزن واحد را معامله کند و جنس یک طرف اضافه‌تر باشد. این مورد هم از معامله های حرام است.

شرایط حلال بودن ربا

  • ربا میان پدر و فرزند
  • ربا میان ارباب و بنده
  • ربا بین زن و شوهر دائمی
  • ربا گرفتن مسلمان از کافر

تفاوت و شباهت های نزول و ربا

بحث نزول یا ربا که در بازار مطرح می شود با یکدیگر تفاوت دارند اما در بعضی از موارد هم شباهت های زیادی میان این دو است. در فقه قراردادی به نام خرید و فروش دین(بدهی) داریم به این معنا که گاهی شخصی ملکی یا کلایی را به صورت مدت دار می فروشد.

به عنوان مثال: شخصی اتومبیلی را شش ماهه می فروشد و در قبال آن یک چک یا سفته 10 میلیونی 6 ماهه دریافت می کند در طی این مدت 6 ماه امکان دارد برای فروشنده نیاز به نقدینگی و پول به وجود بیاید که حاضر می شود این  چک و یا سفته مدت دار را به قیمتی کمتر به شخص دیگری واگذار کند.

به طور معمول در چنین شرایطی در مرحله اول به خود بدهکار(خریدار کالا) مراجعه می کند و اعلام می کند که حاضر است این بدهی 10 میلیونی 6 ماهه را به 9 میلیون تومان واگذار کند.

اگر بدهکار بپذیرد این را "فروش دین به خود مدیون" یا "تنزیل دین نزد مدیون" می گویند این را همه فقهای شیعه و سنی قبول دارند.

مجازات پول نزول چیست؟

براساس ماده 595 کتاب پنجم تعزیرات، مرتکبین اعم از ربادهنده، ربا گیرنده و واسطه میان آن ها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال به شش ماه تا سه سال حبس و تا (74) ضربه شلاق و معادل مال مورد ربا به عنوان جزای نقدی محکوم می گردند.

 

صفحه1 از4

اگر گروه وکلای عدل آفرینان آرمان توانسته در حل مشکلات حقوقی به شما کمکی کرده باشد می توانید با شماره هایی که در سایت درج شده تماس بگیرید تا وکلای ما پرونده حقوقی شما را به عهده گیرند. 

 

حامیان عدالت

با ما تماس بگیرید

  • اشرفی اصفهانی شمالی، بالاتر از نیایش، بین فلاح و دربندی، پلاک 491، طبقه 3

آمار بازدید

Warning: Division by zero in /home/adlafar4/domains/adlafarinanarman.com/public_html/modules/mod_zt_visitor_counter/helper.php on line 74
امروز
دیروز
این هفته
هفته قبل
ماه قبل
کل بازدید
55
196
251
251
6488
503089

پیش بینی امروز
INF


طراحی و پشتیبانی توسط